www.stiri.cnstv.ro

Al patrulea vaccin a intrat în procesul de autorizare în UE. Johnson & Johnson a depus actele pentru serul său anti-COVID, care are o eficacitate de 66%


Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat, marți, că a primit o solicitare din partea companiei Janssen – filiala belgiană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson – pentru autorizarea vaccinului său anti-COVID-19, notează Agerpres, care citează presa străină. Evaluarea EMA va fi finalizată, cel mai probabil, la mijlocul lunii martie.

Vaccinul împotriva noului coronavirus a avut o eficacitate globală de 66% în timpul testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, au anunțat reprezentanții companiei Johnson & Johnson.

La testele clinice, la care au participat aproape 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud.

Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au anunțat că dacă informațiile depuse de cei de la Johnson & Johnson sunt solide, evaluarea se va încheia la mijlocul lunii martie, moment în care acest vaccin va primi autorizaţia de comercializare în UE.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider normal, ceea ce facilitează distribuţia.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Accept Informații