www.stiri.cnstv.ro

Andrei Baciu susține că nu a scăzut dorința de vaccinare. Sub 10% din populație are o „ezitare semnificativă”


Secretarul de stat Andrei Baciu, căruia i s-au delegat atribuțiile de ministru interimar al sănătății, susține că dorința de vaccinare a populației a crescut, în ciuda aparențelor.

El a declarat luni seară, la Digi24, că sub 10% din populație are o „ezitare semnificativă” față de vaccinare.

Baciu a explicat că nu vorbim de o scădere a interesului pentru vaccinare, ci, mai degrabă, este o chestiune de accesibilitate a populației la vaccinare, iar aceasta se va realiza odată cu demararea activității centrelor mobile, în jurul datei de 20 aprilie, dar și prin implicarea medicilor de familie în campania de imunizare.

„Dintre cei aproximativ 11.000 de medici de familie, în jur de 3.080 și-au exprimat disponibilitatea de a vaccina la cabinetele lor. Pentru aceasta, România așteaptă decizia Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) în privința vaccinului Johnson & Johnson, iar până la sfârșitul lunii aprilie, toate acestea vor fi operaționalizate”, a declarat Andrei Baciu.

Secretarul de stat spune că obiectivul stabilit de premier, acela de a avea 10 milioane de persoane vaccinate în septembrie, este în continuare fezabil.

Acest prag ar putea fi atins chiar mai devreme, însă depinde și de numărul de doze de vaccin pe care le vom avea la dispoziție. Dacă dozele sosesc la timp, la începutul lunii iunie am putea avea deja 5 milioane de persoane imunizate, susține Baciu.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Accept Informații