www.stiri.cnstv.ro

Carantină totală în Santiago de Chile. Cazurile au crescut, în ciuda vaccinării a 60% din populația țării


Peste 8 milioane de persoane care locuiesc în Santiago de Chile și în zonele periferice vor intra de sâmbătă în carantină generală, ca urmare a creșterii numărului de noi cazuri și a ocupării la capacitate maximă a secțiilor de terapie intensivă, au anunțat vineri oficiali din domeniul sănătății, relatează BBC și AFP, citat de Agerpres.

„Cu începere de sâmbătă, întreaga regiune metropolitană intră din nou în carantină”, a anunţat subsecretarul pentru sănătate publică, Paula Daza, potrivit AFP.

Este a treia oară în 14 luni de pandemie când autorităţile iau această măsură majoră.

Carantina generală vine în ciuda faptului că 58% din populația de 17,5 milioane de locuitori ai țării au fost vaccinați cu ambele doze, în timp ce 75% au primit prima doză.

Joi, Chile a raportat 7.716 de noi cazuri de Covid-19 și 198 de decese, marea majoritatea fiind în rândul persoanelor care nu au primit ambele doze.

Criticii spun că de vină este falsa senzație de siguranță generată de vaccin, care a determinat autoritățile și populația să se relaxeze. Numărul de cazuri a început să crească constant din luna aprilie.

Granițele statului au fost închise între martie și noiembrie 2020, dar după ce numărul infecțiilor a scăzut pe fondul numărul mic de noi cazuri, autoritățile au decis să le redeschidă.

De asemenea, au fost introduse permise speciale pentru călătorii pentru ca cetățenii să poată călători liber în plan intern în timpul vacanțelor de vară, iar restaurantele, magazinele și stațiunile de vacanță au fost redeschise.

Chile a avut aproximativ 1,5 milioane de cazuri de la debutul pandemiei, cu circa 30.000 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații