www.stiri.cnstv.ro

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre faptul că platforma de înscriere pentru vaccinare pentru etapa a doua nu funcționează după aproape două ore


Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România a declarat pentru Libertatea că a primit aceeași explicație de la STS pe tema nefuncționalității platformei de înscriere pentru vaccinare.

„Sunt în legătură cu colegii de la STS. Explicația pe care mi-a oferit-o Serviciul de Telecomunicații Speciale este că în acest moment se face sincronizarea softului pentru preluarea datelor pentru etapa a 2-a. Acest serviciu influențează și funcționalitatea call-center-ului. Este o situație care este în curs de soluționare”, a declarat pentru Libertatea, Valeriu Gheorghiță.

La ora 15.00, ora la care trebuia să înceapă oficial înscrierile pentru etapa a II-a de vaccinare, platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro nu a funcționat. La scurt timp, a apărut un mesaj care anunța că„se încarcă datele”.

Situația a fost remediată după aproximativ două ore, însă pe ecran a apărut mesajul că poate fi folosită doar de „persoanele juridice din domeniul sănătății și social”, după cum arată mesajul afișat.

Probleme au fost și cu numărul unic de telefon – 021.414.44.25 – la care ar fi trebuit să se facă programările.

Conform Strategiei de vaccinare, din etapa a II-a fac parte cei cu grad ridicat de risc. Este vorba despre adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

În categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni, potrivit autorităților:

Diabet zaharatObezitateAlte boli metabolice, inclusiv congenitaleAfecțiuni cardiovasculareAfecțiuni renaleAfecțiuni oncologiceAfecțiuni pulmonareAfecțiuni neurologice, inclusiv sindromul DownAfecțiuni hepatice moderate/severeAfecțiuni autoimune
| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații