www.stiri.cnstv.ro

Certificatul digital COVID va fi operațional în România la 1 iulie


Certificatul digital european privind COVID-19, care va facilita călătoriile în spațiul Uniunii Europene, va deveni operaţional în România la 1 iulie, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, citat de Digi24.

„Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi (joi, 10 iunie, n.red.) a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru”, a declarat Andrei Baciu, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, la Senat.

Documentul va putea fi descărcat în una dintre cele trei variante (vaccinat, testat sau vindecat, n.red.) de pe un website securizat.

„O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă”, a precizat Baciu.

Miercuri, 9 iunie, Parlamentul European a aprobat definitiv certificatul digital al UE privind COVID-19. Documentul se va aplica de la 1 iulie, anul acesta, pentru o perioadă de 12 luni. Deţinerea certificatului nu va fi o condiţie prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulaţie.

În acelaşi timp, certificatul nu va fi considerat un document de călătorie, arată eurodeputații.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații