www.stiri.cnstv.ro

Cum vor fi verificaţi participanţii la evenimentele-pilot în România


Vicepremierul Dan Barna a declarat luni seara, 10 mai, la Digi24, că participanţii la evenimentele-pilot, care vor fi organizate de Ministerul Culturii şi Ministerul Sportului, vor fi verificați dacă au fost vaccinați sau nu anti-COVID-19 în baza codului numeric personal.

Barna a precizat că Ministerul Culturii are deja un acord cu STS, cu acces la baza de date cu persoane imunizate, astfel încât spectatorului îi este scanat CNP-ul, relatează Mediafax.

De asemenea, cei care au trecut prin boală și s-au vindecat trebuie să prezinte o adeverinţă de la medicul de familie.

”Oamenii care au trecut prin boală, acolo este un termen prevăzut foarte clar să fi fost de la peste 15 zile până la 90 de zile din momentul în care ai fost confirmat pozitiv, dar pentru asta evident e nevoie de adeverinţă de la medicul de familie, că alftel n-ai cum, doar pe cuvânt nu e suficient. Trebuie să fi fost înregistrat la DSP. Au existat şi cetăţeni care, fiind în familii în care unul sau altul aveau Covid, au conştientizat că au făcut şi ei, dar n-au mai anunţat DSP. Acele persoane trebuie să vină cu un test”, a declarat Dan Barna.

Guvernul doreşte ca primul meci test să fie finala Cupei României la fotbal.

”Lucrăm în continuare în echipă pentru ca primul astfel de meci să poată fi finala Cupei României care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva îndeplinirii tuturor condiţiilor de siguranţă la accesul pe stadion”, a precizat Barna pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat Raef Arafat a anunţat luni, 10 mai, că Guvernul a adoptat o hotărâre care permite crearea de posibilităţi în aşa fel încât competiţiile sportive să se poate desfăşura în România cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot.

Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru cele care au avut COVID-19 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, făcut în ultimele 72 de ore, sau al unui test antigen, făcut în ultimele 24 de ore.

În aceleaşi condiţii ar urma să se desfăşoare şi evenimentele-pilot din domeniul cultural.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații