www.stiri.cnstv.ro

Imaginea umanității în Brazilia devastată de coronavirus. Un asistent medical îmbrățișează un bărbat cu sindrom Down care are COVID


Cea mai înduioșătoare imagine a zilei vine din Brazilia, a treia cea mai afectată țară de pandemia de COVID, după SUA și India, și locul apariției unei noi tulpini, mai contagioasă, de SARS-COV-2: un asistent medical îmbrățișează un pacient diagnosticat cu COVID, pentru a-l calma și a-i putea pune masca de oxigen.

Pacientul, în vârstă de 30 de ani, suferă de sindromul Down, iar gestul asistentului reușește să-l calmeze și să-l facă să accepte tratamentul de care are nevoie, notează presa braziliană.

“Știu riscul la care mă expun. Dar fiindcă este un pacient special, are nevoie de multă afecțiune”, a declarat Raimundo Nogueira Matos, asistentul în vârstă de 38 de ani.

Asistentul lucrează de opt luni în prima linie a luptei împotriva COVID și, conform presei braziliene, s-a aflat pentru prima oară într-o astfel de situație.

După ce a analizat ce alternative are, a decis că singura modalitate de a calma pacientul și a-l face să accepte masca de oxigen de care are nevoie este să-l ia în brațe, a mărturisit Raimundo Nogueira Matos.

Fotografia cu cei doi a fost postată inițial pe pagina de Facebook a Centro de Apoio Geriátrico, un centru de îngrijire pentru vârstnici și în scurt timp a devenit virală, oamenii aplaudând gestul asistentului.

Fotografia a fost făcută de un alt pacient, care a asistat la scena înduioșătoare.

O altă imagine extrem de puternică a venit din Brazilia săptămâna trecută, când rude ale pacienților infectați cu noul coronavirus au fost surprinse stând la coadă ca să umple buteliile de oxigen, după ce spitalele au rămas fără rezerve de oxigen pentru cazurile severe de COVID.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Accept Informații