www.stiri.cnstv.ro

Liderii G7 vor cere OMS o nouă anchetă cu privire la originea COVID


G7, grupul celor mai industrializate țări din lume, va cere Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o nouă anchetă, transparentă, privind originea coronavirusului, potrivit unui proiect de comunicat divulgat înaintea summitului programat în acest weekend, informează The Guardian, citată de News.

Apelul a fost iniţiat de administraţia Joe Biden și precede decizia preşedintelui SUA de a extinde ancheta americană privind originile pandemiei, cu unul dintre serviciile americane de informaţii care înclină spre teoria că SARS-CoV-2 a provenit din laborator.

La nivel global, oamenii de ştiinţă au susținut că explicaţia cea mai plauzibilă este că virusul a trecut la oameni de la un animal-gazdă, ca fenomen natural.

Cu toate astea, după patru săptămâni la Wuhan la începutul acestui an, un studiu comun realizat de OMS și experți chinezi în martie a considerat că un accident de laborator este „extrem de puțin probabil”.

Comunicatul ar urma să fie finalizat duminică, după întâlnirea de trei zile de la Cornwall.

Cu toate că originea virusului este încă necunoscută, subiectul a constituit motivul unui schimb de replici dure între Statele Unite și China.

Primele cazuri de COVID au fost identificate la sfârșitul anului 2019 în Wuhan, înainte ca virusul să se răspândească pe tot globul și să ucidă aproape 3,5 milioane de oameni.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații