www.stiri.cnstv.ro

MApN respinge acuzația lui Voiculescu, potrivit căreia ROL 2 nu ar raporta corect decesele COVID


După ce fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu a declarat că sunt diferențe de raportare a numărului de decese de COVID și la Spitalul ROL 2, Ministerul Apărării Naționale a replicat într-un comunicat că decesele au fost centralizate și raportate conform legii.

„Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, arată Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat de presă remis luni, 19 aprilie.

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale.

Comunicat MApN:

Vlad Voiculescu a vorbit luni, 19 aprilie, într-o emisiune la Europa FM, despre diferențele de raportare a numărului de decese de COVID.

Fostul ministru al sănătății a susținut că și la Spitalul ROL 2, „adică acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan”, există „o diferență” între decesele raportate și cele reale.

Prima dată când Vlad Voiculescu a susținut că în România „există diferențe fundamentale între numărul real de decese COVID și cel raportat” a fost pe 16 aprilie, la prima conferință de presă de după revocarea din funcția de ministru al sănătății.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Accept Informații