www.stiri.cnstv.ro

Medicul Beatrice Mahler: „Pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut”


Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, medicul Beatrice Mahler, a declarat, la B1 TV, că vârsta pacienților internați în această unitate medicală a scăzut în comparație cu anul trecut.

Beatrice Mahler a precizat că, în acest moment, secția de terapie intensivă de la „Marius Nasta” funcționează aproape la capacitate maximă.

„În ultimele patru zile, secția COVID este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluție care nu ne liniștește deloc, din contră. Cel puțin pe mine mă îngrijorează”, a declarat Beatrice Mahler.

„Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment și acest lucru, și tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început și în România”, a precizat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului Marius Nasta a dezvăluit că majoritatea persoanelor care ajung să se interneze spun că și alți membri ai familiilor lor sunt infectați cu COVID-19.

„Persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toți membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe”, a mai spus Beatrice Mahler.

Până marți, în România s-au înregistrat 804.090 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Asta după ce autoritățile au raportat luni alte 2.096 de cazuri noi de coronavirus.

FOTO: Hepta

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Accept Informații