www.stiri.cnstv.ro

Ministrul Sănătăți, despre diferențele privind raportarea deceselor COVID. „Cel mai probabil, o sumă de erori umane“


Ioana Mihăilă a afirmat, în emisiunea „Insider Politic de la Prima Tv”, că „rezultate inadecvate au venit din toate județele țării” în ceea ce privește diferențele deceselor COVID-19. Ea a subliniat însă că nu crede că este vorba despre „un gest de rea-voință sau ingerințe politice”.

Invitată în emisiunea „Insider Politic“, de la Prima TV, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a confirmat încă o dată că decesele înregistrate în platforma Corona.Forms sunt mai multe decât cele de pe platforma „Alerte.ms”. În urmă cu câteva zile, într-un interviu acordat TVR, ea a vorbit despre „erori de raportare în aplicaţia Corona.Forms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienţi”.

Cel mai probabil, este vorba despre o sumă de erori umane și atunci este important să analizăm procesele, să vedem unde și din ce cauză s-au produs erorile umane și cum le putem îndrepta.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, la Prima TV:

„Exclud existența unei înțelegeri de a raporta greșit“

Ministrul Sănătății a subliniat că nu crede că diferența dintre numărul de decese comunicat oficial și cel real este rezultatul unui gest de rea-voință sau a unor ingerințe politice.

„Pentru a ajunge la astfel de cifre, rezultate inadecvate au venit din toate județele țării, de la mai multe unități sanitare, așa că exclud existența unei înțelegeri la nivelul tuturor. De asemenea, vreau să cred că nu a fost vorba de ingerințe politice. Sunt procese perfectibile, pe care sperăm să le ameliorăm“, a adăugat Ioana Mihăilă.

În prima ieșire publică după demiterea din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat că există o diferență „de ordinul miilor“ între decesele de COVID-19 raportate oficial și cele reale.

La acel moment, spitalele COVID raportaseră în Alerte.MS aproximativ 33.000 de decese, cu peste 7.000 de morţi în plus faţă de cifra oficială, comunicată către populație din cealaltă platformă, Corona.Forms, după cum a declarat pentru Libertatea o sursă din Ministerul Sănătății. Diferența a fost confirmată pentru ziar și de a doua sursă, un expert din afara Ministerului, care a avut acces la cele două platforme.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații