www.stiri.cnstv.ro

Pensionarii ies, astăzi, în stradă


Pensionarii din toată țara se pregătesc de proteste, nemulțumiți că banii nu le ajung nici măcar pentru mâncare. Vor merge la Ministerul Muncii, sediul PNL și chiar la Palatul Cotroceni. Soarta acestor oameni este cruntă. Sunt bolnavi și săraci, așa că sunt nevoiți să se împrumute lună de lună, doar ca să aibă ce pune pe masă si pentru a-și lua medicamentele, fără de care nu pot trăi.

Seniorii se pregătesc să iasă din nou în stradă. Protestul organizat de Alianţa Europensionarilor din România şi Sindicatul Judeţean al Pensionarilor (SJP) Vâlcea, membri fondatori ai Federaţiei Naţionale ”Solidaritatea Pensionarilor din România” (FNSPR), se va derula sub titulatura ”Stopaţi deprecierea alarmantă a nivelului de trai al pensionarilor, aflat în prezent sub limita subzistenţei pentru un număr mare de pensionari”.

La evenimentul de mâine sunt așteptate să participe maximum 100 de persoane, se arată într-un comunicat de presă al organizației sindicale.

Potrivit comunicatului, acţiunea de protest va avea loc după următorul program:

– între orele 11:00 – 12:00 – Ministerului Muncii

– între orele 13:00 – 14:00 la Preşedinţia României – perimetrul statuii Leul

– orele 15:00 – 16:00 la sediul central al PNL

Sindicaliștii îi acuză pe guvernanți de nerespectarea legii care prevede creșterea punctului de pensie şi de „încălcarea flagrantă” a legii privind indexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie, ambele legi fiind promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Reprezentanții sindicali susțin, de asemenea, că programul guvernului este unul de austeritate, care ”va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special”.

Protestul de mâine vizează şi lipsa de implicare a Ministerului Muncii privind primirea FNSPR în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV), mai arată sursa citată.


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații