www.stiri.cnstv.ro

Rafila: Dacă nu pregătim din timp campania de informare pentru vaccinarea copiilor, nu vom avea succes


Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că autoritățile române ar trebui să pregătească din timp campania de informare pentru vaccinarea copiilor, întrucât părinții trebuie să știe că eficacitatea vaccinului este chiar mai mare decât în rândul adulților și nu sunt reacții adverse, potrivit News.

Medicul a declarat că specialiştii care coordonează campania de vaccinare anti-COVID în România ar trebui să înceapă o campanie de informare pentru părinţi, din moment ce vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani ar putea începe din vara aceasta, iar mulți dintre ei vor fi plecați în vacanță.

„Eu, dacă aş fi în locul celor care coordonează această campanie, aş face demersuri astfel încât să pot să informez deja părinţii, despre studiile aflate în derulare, despre faptul că eficacitatea vaccinului este chiar mai mare în cazul copiilor decât în cazul adulţilor, că se apropie de sută la sută, că nu sunt reacţii adverse, că vaccinul este sigur pentru copii”, a adăugat deputatul PSD Alexandru Rafila.

Trebuie deja să ne gândim unde îi vaccinăm pe aceşti copii, cum îi vaccinăm, la copii poate să fie gândit un alt format, sunt foarte multe lucruri pe care am putea să le facem astfel încât în momentul în care se decide începerea acestei campanii de vaccinare şi pentru copii, ea să fie pregătită. Dacă întâi o începem şi apoi o pregătim, din nou o să avem probleme destul de serioase

Alexandru Rafila pentru News:

La sfârșitul lunii aprilie, compania americană Pfizer și cea germană BioNTech au cerut Uniunii Europene să autorizeze folosirea vaccinului anti-COVID și pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

În prezent, vaccinul este folosit doar de adolescenții care au peste 16 ani. În baza unui studiu clinic care arată o „eficienţă de 100%” a vaccinului la această categorie de vârstă, Pfizer şi BioNTech au anunţat că au cerut o „extindere” a autorizaţiei.

Acest proces durează în mod obişnuit între patru şi şase săptămâni, ceea ce înseamnă că serul poate fi folosit și pentru această categorie de vârstă începând cu luna iunie.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații