www.stiri.cnstv.ro

România a aprobat primul lot de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid donat Republicii Moldova. Maia Sandu: ”O veste foarte bună!”


Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgență prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova, a anunțat premierul Florin Cîțu, conform Agerpres.

”Este
prima tranșă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimitem în
Republica Moldova. Va fi nevoie și de o hotărâre de guvern pe care
o vom aproba, dacă este nevoie, într-o ședință online, pentru a
ne asigura că aceste doze ajung cât mai rapid”, a declarat
premierul, în cadrul unei conferințe de presă.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a scris pe Facebook că alocarea primei tranșe de vaccinuri este ”o veste foarte bună”.

<div id=”fb-root”></div> <script async defer crossorigin=”anonymous” src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0″ nonce=”fHAY4g4j”></script> <div class=”fb-post” data-href=”https://www.facebook.com/maia.sandu/posts/1529442900597657″ data-width=”500″ data-show-text=”true”><blockquote cite=”https://www.facebook.com/maia.sandu/posts/1529442900597657″ class=”fb-xfbml-parse-ignore”><p>O veste foarte bună pentru țara noastră! Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență…</p>Publicată de <a href=”https://www.facebook.com/maia.sandu/”>Maia Sandu</a> pe <a href=”https://www.facebook.com/maia.sandu/posts/1529442900597657″>Miercuri, 24 februarie 2021</a></blockquote></div>

”Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical”, a spus aceasta, neuitând să mulțumească poporului român pentru donația de vaccin și ”solidaritatea imensă” de care dă dovadă.

Republica Moldova se luptă cu al doilea val al epidemiei de coronavirus. Statisticile arată că zilnic mor câte 20 de oameni din cauza virusului, iar 30% din teste sunt pozitive. Din cauza dezinteresului autorităților, pe fondul instabilității politice, în țară nu a fost vaccinat nici un om.

Moldova
ar fi trebuit să acceseze 20% din necesarul de vaccinuri gratuit,
prin rețeaua COVAX, însă până acum nu a primit nici o doză.
Donația făcută de România reprezintă 3% din necesar.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Accept Informații