www.stiri.cnstv.ro

Sondaj cu final neașteptat: aproape jumătate din americani și britanici ar renunța la job și la sex pentru un an, ca să poată călători din nou


După un an în care au fost forțați de pandemia de COVID-19 să stea acasă, americanii și britanicii iubitori de călătorii ar da orice ca să poată pleca din nou. 38% ar renunța chiar și la viața sexuală, iar aproape jumătate dintre ei au spus că și-ar da demisia, dacă asta înseamnă că pot pleca din nou în vacanță, arată un sondaj recent, făcut pe un eșantion mic, de 2.000 de participanți, de Trivago, o companie internațională cu servicii legate de oferte de cazare, hoteluri etc.

Atât americanii, cât și britanicii care au participat la studiu au spus, în majoritate covârșitoare – aproximativ 80% -, că aspectul cel mai rău al pandemiei de COVID-19 este faptul că sunt împiedicați să călătorească.

La ce ar renunța: job, economii, sex, partenerul de viață

De altfel, cei care au răspuns sunt atât de dornici să călătorească din nou, încât 25% dintre ei ar renunța la economii ca să o facă și aproape jumătate – 48% dintre americani și 41% dintre britanicii participanți la studiu – și-ar da demisia de la locul de muncă.

38% dintre americani și 40% dintre britanicii care au luat parte la studiu sunt de acord să nu mai facă sex timp de un an, dacă asta înseamnă să călătorească din nou.

De asemenea, 1 din 5 respondenți ar fi dispuși să se despartă de partenerul sau partenera de viață.

80% dintre respondenți

au spus că excursiile și călătoriile fac parte din viața lor.

Definiția vacanței de vis s-a schimbat

Pandemia de coronavirus, carantina și restricțiile au schimbat definiția vacanței de vis pentru americani și britanici. Excursia plănuită în avans, pentru care obișnuiau să strângă bani, s-a transformat în „timp petrecut cu familia și prietenii” – acesta este răspunsul dat de majoritatea participanților la sondaj.

Aproximativ 70% dintre respondenți au spus că plănuiesc să călătorească și mai mult după ce se termină pandemia, mai arată studiul realizat de Trivago.

În 2020, marcat de pandemia COVID, foarte mulți americani au renunțat, și-au anulat ori și-au scurtat vacanțele. Mai mult de jumătate dintre americani ar pleca în vacanță în acest an, însă spun că asta depinde foarte mult și de succesul campaniei de vaccinare anti-COVID, potrivit unui alt studiu recent citat de CNBC.

Studiul a fost realizat la începutul anului, în perioada 3-9 ianuarie, iar la el au participat peste 2.000 de persoane din SUA și Marea Britanie.

Foto: 123rf.com

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Accept Informații