www.stiri.cnstv.ro

Spania ia în calcul să amâne rapelul la Pfizer și Moderna


Dozele de rapel ale vaccinurilor produse de companiile Pfizer și Moderna se administrează, acum, la trei, respectiv patru săptămâni.

Ministerul Sănătăţii din Spania a anunțat că ia în considerare să amâne rapelul, în cazul celor două seruri, și să-l administreze la opt săptămâni după prima doză persoanelor sub 80 de ani, pentru a maximiza astfel numărul rezidenţilor care sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Informațiile au fost publicate inițial în cotidianul spaniol El Mundo, care citează informaţii extrase dintr-un document oficial.

În cazul în care propunerea va fi aprobată, va fi o schimbare abruptă în raport cu actuala strategie naţională de vaccinare din Spania, care favorizează oferirea grupurilor de vârstă vulnerabile posibilitatea de a finalizat cât mai repede schema completă de vaccinare.

Ţări precum Israel şi Marea Britanie, care au optat pentru o imunizare mai amplă a populației cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, ca să atingă mai repede imunitatea de grup, au raportat rezultate în mare parte pozitive.

Spania se aşteaptă ca jumătate din populaţia sa de 47 de milioane de locuitori să fie vaccinată până la sfârşitul lunii iulie, în ciuda suspendării aprovizionării cu vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, şi a întreruperilor de livrări cu vaccinul AstraZeneca.

Aproximativ 7% din populaţia spaniolă a fost imunizată cu ambele doze până acum, iar 19% dintre rezidenţi au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Luni, ministrul spaniol al sănătăţii, Carolina Darias, a declarat că, începând cu 26 aprilie, Spania va primi 1,7 milioane de doze de vaccin Pfizer pe săptămână.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Accept Informații