www.stiri.cnstv.ro

Trei ani de închisoare pentru un profesor universitar. A luat mită de la studenți


Profesorul universitar prins în urmă cu trei ani că lua mită de la studenți pentru a-i trece la examene a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia Curții de Apel Cluj este definitivă.

Instanța a dispus confiscarea specială de la profesorul condamnat și a unor sume de bani în lei și în euro, precum și confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro.

Este vorba de profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, care a fost reținut pe 3 septembrie 2017, pentru 24 de ore, în urma perchezitiilor în biroul și la domiciliul acestuia.Ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. La percheziții au fost găsiți 2.000 de euro, în bancnote de 50 de euro, dar si plicuri cu numele unor studenti. Ardelean a recunoscut atunci ca studentii i-au lasat bani, afirmând ca i-a ajutat si consultat în diferite ocazii.

Printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Cluj, un profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Totodată, instanţa a dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei şi în euro, precum şi confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro„, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În fapt, la data de 2 septembrie 2017, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar, în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulţi studenţi, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia „Mecanisme I şi II”. Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi„, a mai transmis Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj.


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații