www.stiri.cnstv.ro

Un milion și jumătate de brazilieni nu au mai mers să-și facă rapelul


Ministerul Sănătății din Brazilia a cerut populaţiei să respecte calendarul de imunizare, explicând că o singură doză de vaccin nu oferă suficientă protecţie împotriva bolii, informează Agerpres, care citează EFE.

Acest anunț vine după ce Ministerul Sănătății a atras atenția că 1,5 milioane de persoane care au primit prima doză de vaccin anticoronavirus nu s-au mai prezentat pentru a-şi face şi rapelul.

„Cu toate că intervalul (pentru a doua doză) a expirat, consemnul este să se respecte schema de vaccinare”, a declarat Francieli Fontana, coordonatoarea la nivel naţional a Planului de Imunizare.

Brazilia se află în prezent în cea mai severă fază a pandemiei, cu o medie zilnică de peste 3.000 de decese asociate coronavirusului.

În țara sud-americană cu 210 milioane de locuitori, campania de vaccinare a început la 17 ianuarie.

Până miercuri, aproape 24 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin (11,26% din populaţie) şi doar 7 milioane au făcut şi rapelul (3,5% din populaţie), potrivit datelor oficiale.

Brazilia, a treia cea mai afectată țară de coronavirus din lume, după SUA și India, a raportat până în prezent 13.601.566 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 358.718 de decese asociate acestui virus, conform woldometers.info.

FOTO: EPA

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentarii
Încărcare...

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. Accept Informații