www.stiri.cnstv.ro

Un singur participant la cele patru spectacole pilot s-a infectat cu SARS-CoV-2


Ministerul Culturii a anunțat joi, 10 iunie, concluziile celor patru evenimente culturale pilot organizate la București și Cluj-Napoca, în perioada 14-16 mai, la care au participat 1.300 de persoane vaccinate anti-COVID, trecute prin boală sau cu un test negativ. Un singur participant s-a infectat cu SARS-CoV-2, relatează Digi24.

Este vorba despre o persoană din Cluj, care, potrivit PRO TV, a primit rezultatul după opt zile de la concertul organizat la Opera Națională din Cluj. Epidemiologii consultați de postul de televiziune spun că acest lucru poate poate însemna şi că spectatorul s-a infectat în altă parte.

Trei dintre evenimentele-pilot au avut loc la interior și unul la exterior.

Spectatorii au participat la piese de teatru și concerte de operă, la Opera Națională și Teatrul Național din București și, respectiv, la Opera din Cluj-Napoca.

Organizarea acestor evenimente-pilot în domeniul cultural a fost aprobată prin decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), cu respectarea limitei de ocupare a 70% din spațiu.

Pe parcursul monitorizării, fiecare participant a fost rugat să evite zonele aglomerate, dar și interacțiunile cu persoane necunoscute.

Experimentul este considerat un succes și dă speranța organizării mai multor evenimente sportive și culturale cu participare mare a publicului.

Reprezentanții Ministerului Culturii recomandă ca organizatorii de evenimente să aibă mai multe puncte de testare, ori participanții să vină cu testele deja efectuate.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații