www.stiri.cnstv.ro

Vaccinarea în București și Ilfov. „Avem șansa să ajungem la 50% la sfârșitul lunii mai”, spune premierul


Florin Cîțu spune că stăm bine cu vaccinarea în județul cu cea mai mare rată de infectare din țară, Ilfov, și în municipiul București, care raportează cele mai multe cazuri noi de COVID.

Premierul a anunțat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că în prezent, rata de vaccinare în București este de 20%, iar în Ilfov, de 18%.

În București, rata de infectare a scăzut, ajungând duminică la 5,19 la mia de locuitori, dar Capitala continuă să raporteze cele mai multe cazuri noi de infectare cu coronavirus. Tot în Capitală nu mai sunt locuri la ATI, bolnavi de COVID fiind transferați la Iași inclusiv în acest weekend.

Cifrele sunt în scădere și pentru județul Ilfov, dar rata de aici, 5,66, rămâne în continuare cea mai ridicată din țară.

„Cifrele arată că rata de pozitivare scade în fiecare zi, chiar și pentru București. Și pentru orașele mari sunt în scădere în fiecare zi (cifrele – n.r.). (…)”, a spus duminică și premierul.

O altă veste bună, Bucureștiul a ajuns la o rată de vaccinare de 20%, Ilfov, aproape 18%, lucrurile merg bine. Avem șansa să ajungem la 50% la sfârșitul lunii mai.

Florin Cîțu:

2.523.620 de persoane s-au imunizat de la începutul campaniei de vaccinare până sâmbătă, 17 aprilie, în toată țara.

| Știre indexată de pe site-ul: https://www.libertatea.ro/subiect/coronavirus


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată

Acest site folosește cookies pentru a-ți îmbunătăți experiența pe site. AcceptInformații